Hur fungerar vår produktdesigner

När du designar din unika produkt kommer du att stöta på tre specifika funktioner. Du kan använda var och en av dessa funktioner tillsammans eller var för sig när du skapar anpassade produkter.

Ladda upp design

Lägg till ett foto eller design av hög kvalitet till någon av våra anpassningsbara produkter.

När du använder vårt designverktyg klickar du bara på Ladda upp för att lägga till din grafik. Du vill öka bildens upplösning eller storlek för att passa din önskade produkt, och de bör också tillmötesgå det inbyggda tryckområdet. (som vi berör senare i den här artikeln).

ProduktdesignerLägg till text

En bild säger mer än tusen ord, men ibland måste du lägga till lite text för visa poängen. Lyckligtvis är det otroligt enkelt att lägga till anpassad text till någon av våra anpassningsbara produkter.

När du använder vårt designverktyg klickar du bara på Lägg till text, så kommer en anpassningsbar textbubbla att dyka upp på produkten. Du kan också ändra teckensnitt, textfärg, textstorlek ... möjligheterna är oändliga.

Välj design

Designverktyget kan också vara till nytta om du vill komplettera din befintliga design eller lägga till något extra. Vi har mer än 50 000 gratis motiv att välja mellan, så din perfekta produkt kan fortfarande bli till verklighet.

Klicka på motiv på vänster sida av skärmen, så kommer du till en sökruta där du kan filtrera igenom våra tusentals motiv. Välj ett populärt tema, eller bara scrolla runt bland alla tillgängliga motiv.

När du designar dina produkter, var medveten om kontrasterande färger vilket du kan läsa mer om längre ner i denna artikel.

Läs mer om designkraven här

Viktiga saker att tänka på för att få ett bra tryckresultat

Medan vi är stolta över funktionerna hos designverktyget finns det fortfarande några faktorer som vi vill att du ska vara medveten om. Vi har gett några tips nedan som kan hjälpa dig att uppnå ett perfekt tryckresultat.

Var medveten om tryckområdet

En produkts tryckområde är den markerade yta på en produkt där dina tryck kan placeras. I designverktyget ser du en ram som är antingen svart eller vit - det är tryckområdet. Design och text kan bara placeras inuti dem.

Om designramen är röd betyder det att motivet inte kan tryckas. Dra in det i tryckområdet så blir ramen lila. 

För att hjälpa dig att träffa mitten ser du en hjälplinje när din design träffar rätt plats. Mindre mönster och logotyper blir bra på vänster eller höger bröst. Se till att designen inte kommer för nära armhålan. En tredjedel av bredden är ett rättvist mått för placering.

Produktdesigner - T-shirt med ett tryck
Designramen är röd: Designen kan inte tryckas. Dra in den i tryckområdet.

Produktdesigner - T-shirt med ett tryck
Om designramen är lila är allt som det ska!

Använd kontrastfull design + produktfärger

En mörk design på en mörk produkt kommer inte att gå bra, även om det kan se bra ut på din bildskärm. Detsamma gäller för ljusa mönster på ljusa produkter, liksom alla andra färgkombinationer som är för lika. Välj en kontrastfärg och produktkombination för att försäkra dig om att dina produkter kommer i toppklass.

Produktdesigner - Svart T-shirt med ett mörkt tryck
Produkt- och designfärger ger inte tillräckligt med kontrast.

Produktdesigner - Röd T-shirt med ett tryck
Perfekt!

Anpassa designstorlek efter produktstorlek

Vår produktbild i Designverktyget visar dig en standardstorlek (dvs. M). Välj din designstorlek i förhållande till standardstorleken. Din design kan inte automatiskt anpassas till olika storlekar på produkten. 

Specifikt, om du designar en produkt med ett stort tryckområde, bör du se till att designen inte ser för liten ut. 
T-shirts i olika storlekar

Ta bort oönskad bakgrund

Det är viktigt att tänka på att ta bort oönskad bakgrund och sedan spara filen till formatet PNG. Skulle detta inte göras så trycks bakgrunden också på tröjan.

Produktdesigner - Röd t-shirt med ett tryck som har vit bakgrundProduktdesigner - Röd T-shirt med tryck

Inga transparenta färgövergångar 

För att få bästa tryckresultat så sprutas vanligtvis ett vitt ytlager på produkten, på detta lager trycks sedan din design. På halvtransparenta områden på din design skulle i så fall det vita ytlagret kunna synas igenom.

Sätt inte din design på dragkedjor eller sömmar

Vi kan inte trycka på sömmarna eller dragkedjorna. Lägg aldrig din design, foton och text i dessa områden. Det kan vara möjligt att skapa en produkt på detta sätt i designverktyget, men vi kommer inte att kunna behandla och trycka beställningen.

Färgskillnader på skärm och verklighet

På skärmen kan det upplevas att din design är mer framträdande och färgstark än den färdigtryckta produkten. För att färgerna på din tryckta produkt ska upplevas mer intensiva kan du försöka med följande:

  • Öka ljusstyrkan på din design. Den tryckta produkten strålar aldrig lika klart som din design på skärmen. Tänk alltid på att skärmar har sin egen ljuskälla och visar färger olika, medan trycket endast reflekterar ljuset.
  • Öka kontrasterna på din design och höj färgmättnaden.