Hur fungerar vår produktdesigner

När du gör din egen produkt med vårt verktyg finns det tre enkla saker du kan göra. Du kan använda dem en och en eller alla tillsammans för att skapa något speciellt.

Ladda upp design

Välj ett foto eller en bild som du gillar och lägg till den på en av våra produkter som du kan ändra själv. När du använder vårt verktyg, klicka på 'Ladda upp' för att lägga till din bild. Se till att bilden är stor och tydlig nog för det du vill ha den på. Vi förklarar mer om detta senare.

Produktdesigner

Lägg till text

Ett foto är bra, men ibland är det fint att ha lite text med. Det är lätt att lägga till ord på våra produkter. Klicka bara på 'Lägg till text', så kan du skriva vad du vill. Du kan ändra hur texten ser ut med olika bokstäver, färger och storlekar.

Välj design

Om du vill lägga till något extra till din design kan du välja bland många fina bilder vi har. Det finns över 50 000! Använd vår sökfunktion för att hitta den perfekta bilden. Kom ihåg att välja färger som passar bra ihop så att din design blir riktigt fin.

Läs mer om designkraven här

Saker att tänka på för att det ska bli ett bra tryck

Här är några tips för att få det bästa resultatet när du använder vårt verktyg:

Var medveten om var du kan trycka

På varje produkt finns det ett speciellt område där vi kan trycka din design. I verktyget ser du en ram runt området. Se till att din design passar inuti den här ramen. Om ramen är röd, är designen inte på rätt ställe. Flytta den tills ramen blir lila.

Produktdesigner - T-shirt med ett tryck

Använd färger som syns bra tillsammans

Välj färger på din design och produkt som är olika så att de syns bra. Om färgerna är för lika, kan det vara svårt att se din design.

Produktdesigner - Röd T-shirt med ett tryck

Tänk på storleken på din design

När du lägger till din design i vårt verktyg, visas den på en produkt i en standardstorlek, som till exempel storlek M. Det är viktigt att veta att vi inte automatiskt justerar din design för andra storlekar. Om du planerar att använda din design på en produkt i en annan storlek, måste du själv justera storleken på din design så att den passar bra på produkten.

T-shirts i olika storlekar

Ta bort bakgrund som inte ska vara med

Om du inte vill ha med bakgrunden i din design, ta bort den innan du laddar upp bilden. Kom ihåg att spara bilden som PNG-fil.

Produktdesigner - Röd t-shirt med ett tryck som har vit bakgrundProduktdesigner - Röd T-shirt med tryck

Undvik halvgenomskinliga färger

När vi trycker din design, lägger vi först ett vitt lager på produkten. Om din design har genomskinliga delar, kan det vita lagret synas igenom. Detta kan göra att designen ser annorlunda ut än på din skärm. För bästa resultat, använd färger som inte är genomskinliga i din design.

Placera inte designen på dragkedjor eller sömmar

Lägg inte din design på ställen där det finns dragkedjor eller sömmar. Det kan göra att trycket inte blir bra.

Färger kan se annorlunda ut i verkligheten

Var medveten om att färgerna kan upplevas annorlunda på skärmen jämfört med den tryckta produkten. För att uppnå intensivare färger, experimentera med att öka ljusstyrkan och kontrasten i din design.