Hur värnar man om miljön med sina klädval?

Det finns många människor där ute som har miljön som en av sina hjärtefrågor. Det är inte särskilt konstigt, då vi under de senaste årtiondena fått ta del av mängder av nyheter som berättar att miljön är på väg utför. Vi står inför hot i form av klimatkatastrofer, som hotar att höja temperaturen världen över och försämra livskvaliteten för många. På grund av detta är det många som kämpar för att förbättra miljön, både genom små vardagliga handlingar och större aktioner. Vi på egendesign.com brinner för miljön och vi jobbar hårt för att säkerställa att våra produkter är snälla mot miljön, och att bidra så lite som möjligt till miljöförstöring. I det här inlägget kommer vi att tipsa er om enkla handlingar som ni kan göra för att förbättra miljön – bara genom era klädval!

Vilka material är dina kläder gjorda av?

En av de vanligaste sakerna som många tänker på när man talar om miljön är material. Vilka material är egentligen miljövänliga, och vilka är inte? Återvunna material är såklart bra för miljön, då de använder gamla plagg och tyger för att skapa nya. Men även ekologiska material är bättre för miljön och har dessutom bättre hållbarhet.

Här på egendesign.com kan du alltid välja att handla kläder tillverkade med ekologiska material. Vi anser att det är viktigt att våra kunder ska kunna designa kläder med eget tryck på ekologiska material som håller länge och som är snälla mot miljön. Så hur gör man eget tryck på tröjor som är tillverkade av ekologiska material? På samma sätt som alltid såklart! Om du vill handla en tröja med eget tryck i ett ekologiskt material från oss behöver du enbart välja det plagget du vill ha från vår ekologiska kategori, och sedan designa den helt som vanligt. Hur bra är inte det?

designa tröja

Att återvinna är alltid bra

När vi ändå är inne på material och återvunna kläder ska vi såklart också nämna ett av de bästa sätten att värna om miljön – nämligen att handla second hand! Vi förstår att ni vill göra egna kläder, köpa nytt och hänga med i de senaste trenderna, men! Ett bra tips är att försöka att bara köpa nytt när ni verkligen vill ha något speciellt. Många av de plagg som vi köper in nya finns redan i second hand butiker, och där kan man även hitta otroligt unika och trendiga plagg. 

Även möbler, elektronik och andra produkter finns att köpa begagnat, antingen via second hand butiker eller via köp- och säljgrupper på sociala medier. För dig som värnar om miljön är det alltid bra att se över om det du vill ha finns att få tag på i andra hand först! Kläder med eget tryck kan dock vara svårt att få tag på i andra hand, men då kan du alltid försöka att handla de från oss och vår ekologiska avdelning.

Ta hand om dina kläder för att minska svinn

Ytterligare ett tips för hur du kan ta till vara på dina kläder och få dem att hålla längre är såklart genom att vårda dem på rätt sätt! Ett klädesplagg ska hålla länge, förutsatt att det är av bra kvalitet från början. Men om du inte tvättar kläderna enligt instruktionerna på tvättlappen kan de lätt bli förstörda snabbare. Vi har en hel sektion på vår hemsida där vi ger er tips för hur man tar hand om sina egendesignade kläder på bästa sätt. Där hittar du bland annat tvättråd, som är framtagna för att både plagget och trycket ska hålla så länge som möjligt.

designar en mugg

Hållbarhet är viktigt för oss och våra kläder och produkter är alltid tillverkade av bra material som håller länge. Vi vill att du ska kunna ha kvar dina kläder och produkter med eget tryck i många år framöver, så att du minskar på svinnet och blir en hejare på hållbarhet du också.

Läs på om miljön och lär dig hur du handlar miljösmart

Nu har vi gått igenom en rad olika tips för hur du kan värna om miljön genom att shoppa smart och ta hand om dina kläder. Men vi har ytterligare ett tips som vi tror att du kan gynnas av – nämligen att läsa på. Försök att hitta information på egen hand om hur du kan värna om miljön i din vardag, på alla möjliga sätt. Det finns trots allt många små saker som vi människor kan göra för att ta hand om vår planet och säkerställa att kommande generationer har ett bra hem att bo på. 

Vi hoppas att det här inlägget har varit hjälpsamt för dig som vill bli mer miljövänlig, och att du känner dig peppad på att dra ditt strå till stacken. Om du vill läsa mer om våra ekologiska kläder eller redan nu designa egen tröja av ekologiska material kan du spana in resten av vår hemsida, eller klicka dig in på vår kategori med ekologiska kläder!

Tillbaka till blogg