Designkrav på vektorgrafik

Vektorgrafik passar bra för mindre komplexa motiv och geometriska former som texter, logotyper och serier med högst 3 färger. 

FILFORMAT OCH UPPLÖSNING

Vi har specifika krav på din vektorgrafik:

  • Filformat: .ai eller .svg
  • Minsta storlek: 10 x 10 cm
  • Största storlek: 38 x 38 cm
  • Minsta diameter för linjer eller motivdetaljer: 1,5 mm
  • Maximalt 3 färger: Vektorfiler med fler färger kommer automatiskt att tryckas med digitalt direkttryck
  • Ingen färgtoning
  • Texter och former har omvandlats fullständigt till stängda banor

MÄT OCH ANPASSA LINJERNAS TJOCKLEK

För att flex- eller flockfolien med din design inte ska gå sönder när resterna tas bort måste de minsta elementen vara minst 1,5 mm, vilket även kallas linjernas tjocklek. Dessutom bör avståndet mellan de enskilda elementen uppgå till minst 1 mm så att den överflödiga folien kan tas bort utan problem.

Mäta linjernas tjocklek: För att kontrollera om linjerna i din design är tillräckligt tjocka skapar du en cirkel med diametern 1,5 mm och lägger den över den tunnaste linjen i designen. Om cirkeln passar i linjen utan att skjuta ut är linjen tillräckligt tjock. Upprepa samma sak med en cirkel med diametern 1 mm för att mäta mellanrummen i din design. Om cirkeln passar i det smalaste mellanrummet är det tillräckligt stort.

Viktigt: Gör inte din design för stor. Om du förminskar det kraftigt senare när det placeras på olika produkter kan det hända att den minsta diametern inte längre upprätthålls. I detta fall kan vi inte trycka din design felfritt.

STÄNG KURVOR

När plottermaskinen stansar ut din design skär den ut det ur tryckfolien längs kurvorna. Om plottermaskinen kommer till en öppen ände av en kurva försöker den stänga den. Den letar då efter en slumpmässig ankarpunkt i närheten och skär en rak linje till denna punkt. Om kurvan inte är stängd blir det fel på din design.

OMVANDLA ALLT TILL BANOR

Din design kan endast tryckas felfritt om alla objekt har omvandlats till banor. Så är dock inte alltid fallet. Ett typiskt exempel är texter som endast sparas som textfält. När du skapar dem bör du därför se till att alla element är inbäddade som banor. Använd funktionerna ”Kombinera”, ”Slå ihop” eller ”Omvandla” i ditt grafikprogram.