Varför är företagskläder så viktigt egentligen?

Oavsett om du driver ett stort företag, en mindre enskild firma eller om du har ansvaret i en förening eller annan verksamhet, vet du förmodligen om hur viktigt det är med profilkläder. Det är inte bara ett sätt att marknadsföra er själva, det är en form av samhörighet. Om alla som arbetar inom verksamheten bär matchande kläder är det lätt att se vem som hör dit och vem man ska fråga som utomstående om man behöver något.

Om du däremot inte driver ett företag, eller om du precis har startat ett, kanske det är svårt att förstå varför man bör använda profilkläder. Det kanske känns onödigt, speciellt idag när det inte är lika viktigt som det var förr att ha profilkläder. Men det kan faktiskt spela större roll än ni tror, något som vi på egendesign.com ska berätta lite mer om i det här inlägget.

Vad är egentligen profilkläder?

Profilkläder, eller företagskläder, är klädesplagg som i regel bär en logotyp eller annan information om ett företag. Många branscher använder profilkläder som en standard, bland annat företag som håller på med bygg, måleri, hantverk eller matlagning. Om man har ett fysiskt arbete kan det ofta krävas att man bär profilkläder, för att det ska synas att man är en del av företaget bland annat.

Profilkläder behöver inte vara en t-shirt med eget tryck eller en egendesignad luvtröja. Det kan lika gärna vara ett förkläde, en mössa, en jacka eller något helt annat – så länge man bär det under arbetstid. 

vattenflaska med tryck

Varför är profilkläder viktigt för företagare?

Vi nämnde tidigare att profilkläder är bra för samhörigheten, men det finns även andra aspekter som spelar roll. Bland annat marknadsföringen! Att bära profilkläder med företagets logotyp är ett otroligt bra sätt att marknadsföra företagets tjänster. Oavsett om man har en t-shirt med eget tryck som visar upp logotypen, eller om man har företagets telefonnummer, hemsida eller adress, fångar trycket lätt förbipasserandes ögon och det kan leda till att man får nya kunder.

Många företagare väljer dessutom att köpa in snygga profilkläder med eget tryck som de kan bära även under fritiden. Kanske en snygg pikétröja med eget tryck, eller träningskläder med eget tryck. Dessa typer av lite mer diskreta profilkläder skapar en god marknadsföring även under fritiden och det är ett bra sätt att representera företaget i vardagen.

Vem behöver ha profilkläder?

Det finns egentligen inget måste när det kommer till profilkläder, alla företag väljer såklart helt själva om de vill ha dem. Det finns inte heller något krav på att man ska jobba inom en viss bransch, eller att man ska ha ett stort företag. Profilkläder kan gynna likväl småföretagare, som globala aktörer. Det är helt enkelt ett sätt att synas för alla som vill nå ut med sin verksamhet till omvärlden.

Hur designar man egna profilkläder?

Om du driver en verksamhet och har funderat på att designa egna profilkläder kan vi gladeligen meddela att du kan göra det direkt här hos oss på egendesign.com! Vi erbjuder ett brett utbud av snygga och funktionella profilkläder i olika stilar, som passar bra för olika branscher. Hos oss kan du trycka egen tröja, t-shirt, hoodie, träningskläder eller mängder av andra kläder, accessoarer och produkter med eget tryck. Vi har gjort det enkelt och smidigt att designa egna profilkläder och du kan klicka hem dem på nolltid.

Om du vill prova på att designa egna profilkläder hos oss behöver du bara veta vilket motiv du ska ha, samt vilka kläder du vill beställa. I vår grymma produktdesigner kan du ladda upp företagets logotyp, samt andra motiv om du vill det, för att sedan placera ut dem där du tycker att de passar på dina profilkläder. Vi har ingen gräns på hur få eller hur många av varje produkt du kan beställa, vilket innebär att även ni som är många på företaget kan få era kläder i samma beställning. Vi har dessutom mängder av produkter, såsom matlådor, muggar och posters som du även kan designa själv – perfekt för konferenser eller mässor när ni vill ge ut lite reklam till kunderna.

tröja som precis blivit tryckt

Skapa snygga profilkläder här på egendesign.com

Att designa egna profilkläder har aldrig varit enklare! Med oss på egendesign.com kan du skapa trendiga och stilrena profilkläder till alla olika branscher. Våra leverantörer använder sig av högkvalitativa tryckmetoder som säkerställer att trycket håller länge, oavsett hur ofta de behöver tvättas. 

Klicka dig runt här på hemsidan och hitta en modell av tröja, byxa eller andra plagg eller produkter som passar bra för ditt företag. Börja designa redan idag och klicka hem snygga profilkläder till dig och din verksamhet som får er att synas och stå ut i mängden!
Tillbaka till blogg