Snabb Gratis Leverans → Vi skickar 95% av alla beställningar inom 48 timmar, schysst va?🚀

Hur gör man eget tryck på tröjor? En guide för hur du använder egendesign.com

Här på egendesign.com jobbar vi dagligen med att uppfylla våra kunders önskningar om unika, personliga kläder med eget tryck som de själva designat. Vi har tidigare skrivit om hur det går till att designa kläder här hos oss, något som ni kan läsa om i våra tidigare inlägg. I dagens inlägg kommer vi att berätta lite mer om hur vi jobbar, hur det går till när vi får in en beställning och såklart ge er lite tips på hur ni kan tänka när ni designar här hos oss.

Från design till färdig produkt

Hela vår affärsidé går ut på att det ska vara enkelt, effektivt och smidigt att designa egna kläder. Vi vet att det finns mängder av kreativa personer där ute som vill designa kläder själva, men som kanske inte har tillgång till ett tryckeri, inte vet hur man gör för att designa eller som helt enkelt inte har tid eller råd att köpa hem allt som krävs för att designa sin egen tröja.

På grund av detta har vi skapat en hemsida där du med enkla medel kan designa dina egna kläder, utan att behöva eget material eller någon som helst tidigare erfarenhet av att designa och trycka kläder. Vi tar hand om hela processen åt dig, och det enda som du behöver göra är att låta din egen kreativitet flöda och skapa din design online.

Men hur fungerar då vår hemsida, och vad är det egentligen som vi gör? Allt börjar såklart med dig. Som du kanske redan vet genom att ha läst våra tidigare inlägg så börjar allt med att du designar din egen tröja i vår produktdesigner. När du har lagt din beställning kommer den in till oss – och vi påbörjar hela processen. Vi får din design, och skickar sedan in den tillsammans med eventuella motiv som du själv laddat upp till vårt tryckeri, som plockar fram dina produkter och trycker dem åt dig.

Tryckeriet och deras metoder

Vi arbetar tillsammans med ett tryckeri som hjälper oss att göra dina kreationer till verklighet. När vi startade vår verksamhet var det viktigaste av allt att vi hade tillgång till ett tryckeri som använder sig av högkvalitativa metoder, som kunde trycka våra beställningar effektivt och som värderade den höga kvalitet som vi efterfrågade. Och det var precis det vi fick också!

trycker t-shirts

När dina produkter trycks i tryckeriet kan ett antal olika metoder användas. Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om just tryckmetoder, som du kan läsa om du vill få en lite djupare insyn i hur de fungerar. Du kan dessutom läsa en mer detaljerad beskrivning här.

Beroende på vilket plagg, produkt och vilket motiv du beställer behöver tryckeriet ibland använda sig av olika tryckmetoder. För motiv som du designat själv, kan man behöva använda sig av annorlunda metoder för att ditt motiv ska bli så bra som möjligt. Det har att göra med färger, skärpa och vilken produkt som motiv ska tryckas på. När vi får frågan “hur gör man eget tryck på tröjor?” så besvarar vi den med att man enbart behöver göra själva designen hos oss, så tar vi hand om resten.

flera olika tryckmetoder

Att tänka på när du laddar upp ett motiv

Om du vill ladda upp ett eget motiv som du designar i Adobe Illustrator, eller liknande program, finns det vissa krav som vi kommer att ställa. Vektorgrafik trycks med digitalt direkttryck, och du behöver delvis lämna in ditt motiv i en specifik storlek, ett visst filformat och det är dessutom viktigt att designen är färdigställd. Du hittar alla krav för just vektorgrafik här.

I övrigt har vi all information du behöver på hemsidan. Om du inte laddar upp ett eget tryck, utan istället väljer bland våra färdiga tryck, behöver du inte tänka på annat än att skapa din egen design. Designa din egen tröja och låt oss sköta resten – helt enkelt!

Vanliga frågor som vi får

Det finns ett par frågor som vi tenderar att få ofta här på egendesign.com, och vi ska ge er ett enkelt svar på dem här nedanför.

Hur gör man eget tryck på kläder?

Du behöver inte göra någonting annat än att designa – vi tar hand om resten. Välj en produkt, skapa din design i vår produktdesigner och lägg din beställning så fixar vi allt annat.

Hur designar man kläder?

Du kan läsa en ingående guide för detta i det här inlägget.

Kan man ladda upp en egen design på tröja?

Du kan ladda upp vilket design du vill, förutsatt att den uppfyller de krav som vi ställer på den om det till exempel är vektorgrafik.

Hur lång tid tar det att få hem sina produkter?

Vi har alltid gratis frakt och 95% av våra produkter skickas redan 48 timmar efter beställning. Med andra ord kommer du inte att behöva vänta länge!

Om du vill ta del av alla våra vanliga frågor hittar du de på startsidan direkt här på hemsidan! Vi hoppas att den här guiden har gett dig lite mer klarhet i hur vår verksamhet fungerar, vad du ska tänka på när du laddar upp dina motiv och var du hittar svar på dina frågor. Lycka till med designandet!


Läs fler inlägg från Egendesign.com


bild med texten black friday
Black Friday 2022: Designa egna kläder till dig och familjen
Black Friday börjar närma sig med stora steg och vi på egendesign.com laddar upp inför årets bästa shoppingdag. Preci...
Läs mer

tjej med solglasögon
Svårt att hitta din egen stil? Designa egna kläder!
Oavsett om du är tonåring, vuxen eller pensionär kan det stundvis vara svårt att hitta din egen stil. Trenderna förän...
Läs mer

väg med höstlöv
5 tips på egendesignade plagg att bära på hösten
Sakta men säkert börjar den närma sig, den härliga hösten! Äntligen börjar dagarna bli lite kortare, löven skifta fär...
Läs mer