Hur man designar en T-shirt med QR-kod

Är du intresserad av att skapa en unik och personlig t-shirt med hjälp av QR-koder? Du har kommit till rätt ställe! QR-koder har blivit ett mycket populärt sätt att förmedla information och en kreativ t-shirtdesign med QR-kod innebär att användarna kan få åtkomst till en webbplats eller ladda hem extra information. Följ med i denna artikel där vi förklarar vad en QR-kod är och hur man designar en t-shirt med QR-koder.

 

Vad är en QR-kod?

T-shirt med QR.kod

QR-koder är små svartvita rutformade strimmor som kan skannas med en smarttelefon eller ett annat handhållet enhet som skickar användarna till en webbplats eller för att ladda ner extra information. QR-koder har blivit ett mycket populärt sätt att marknadsföra och förmedla information, och nu visas de på allt från produktförpackningar till t-shirts.

Vad är fördelarna med att använda en QR-kod som design på en t-shirt?

Kort och gott, inkludera en QR-kod i t-shirtdesignen ger tillskådarna ett extra alternativ för att få tillgång till mer information. 

  • QR-koder är lätta att skanna med en mobilkamera vilket gör att du kan skapa interaktiva upplevelser för användare som skannar QR-koden.

  • Möjlighet att skapa unik, interaktiv marknadsföring genom att länka QR-koden till en webbplats, sociala medier eller video.

  • QR-koden är unik och tröjan sticker ut. T-shirten kommer att se modern ut och skilja sig från andra.


Statisk eller dynamisk

En statisk QR-kod är ofta ett tryckt objekt som inte kan ändras, även om det kan skannas många gånger. Ett exempel är en QR-kod som är tryckt på en t-shirt eller ett kupongblad. Det kan vanligtvis inte ändras när det är tryckt och kommer att leda till en enstaka URL eller landningssida.

Dynamiska QR-koder är mer avancerade koder som kan innehålla och skicka mycket mer information än statiska koder. De kan skickas till en person när som helst och uppdateras automatiskt efter behov. Exempel på användningsområden är digitala marknadsföring, e-handel eller andra digitala kampanjer. Man kan även använda dem för att identifiera personer, till exempel för åtkomstregistrering. Istället för att leda till en URL skickas informationen i det dynamiska QR-kodet direkt till ett målprogram eller ett system som identifierar användaren och tillhandahåller personanpassad information eller tjänster.

Storlek och synlighet


För att ge det bästa resultatet bör du satsa på en storlek på QR-koden på 5 cm x 5 cm eller större, för att säkerställa att den läses av skannern korrekt. Testa också att göra QR-koder i olika färger för att göra den mer intressant.

Hur skapar man en QR-kod?


För att skapa din egen QR-kod, behöver du först öppna en webbläsare och hitta en gratistjänst. Därefter är allt du behöver göra att sätta in den URL du vill att användaren ska skickas till, skriva in den text du önskar att lagra i din QR Kod och välja en färg till din QR-kod. När du är färdig kommer du att få en PNG-fil med din QR-kod som du kan spara. Välj sedan den perfekta platsen på din t-shirt som gör QR-koden enkel att se och att skanna.

Om du följer de här stegen borde du ha en häftig och unik t-shirt med en skannbar QR-Kod. Lycka till med designandet!
Tillbaka till blogg